WebRTC: Gratis telefoni og videomøder i Skyen!

I Skyen fungerer din almindelige internet-browser både som telefon og som adgang til et virtuelt, globalt videorum.

Om du bruger browseren på din notebook, din tablet eller på din mobiltelefon, spiller ingen rolle.

Når du har adgang til internettet, åbner du din browser. Så vælger du, hvem du vil tale med eller holde videomøde med, og – klik – du er på.

Der kræves ingen plug-in. Ingen download. Ingen Skype eller andre programmer. Kommunikationen er direkte fra browser til browser, og der er ingen omkostninger til national eller international trafik (men stadig til internetforbindelsen).

Telefoni og video via Skyen er allerede standard i de fleste browsere, og det er gratis.

Der findes flere varianter af den teknologi, der gør det muligt, at din browser uden videre kan fungere både som en telefon og som en del af et globalt videorum.

Google, Apple og Microsoft fører an i diskussionen om de nøjagtige tekniske specifikationer for en offentlig standard.

Googles løsning til browserbaseret kommunikation kaldes WebRTC.

Det står for ”Web Real Time Communication” og er en teknologisk ramme for, hvordan en almindelig browser kan bruges til tale- og videokomunikation i real-tid.

Tiden må vise, om Google får samme succes med deres bud på en kommende standard for gratis, browserbaseret kommunikation, som de har fået med Android, der i dag er verdens suverænt førende mobilplatform.

Nu hvor den basale teknologi er (nogen lunde) på plads, er der kommet en masse idérige virksomheder på banen, der anvender teknologien til at udbyde nye, smarte tjenester i Skyen.

Vi kan derfor forvente snart af se rigtig mange applikationer, der benytter WebRTC.

  • Virksomheder som Alcatel Lucent og Oracle har for eksempel udviklet WebRTC-løsninger, der giver teleoperatører mulighed for at sammenflette WebRTC med deres eksisterende fastnet og mobil telefoniløsninger.
    Det åbner mulighed for, at en WebRTC-bruger direkte fra sin browser kan ringe op til og modtage opkald fra en anden bruger, der benytter et almindeligt fastnet- eller mobilabonnement.
  • Andre virksomheder tilbyder WebRTC-løsninger, der er rettet mod kontaktcentre, sådan at en kunde kan kommunikere gratis med virksomhedens kontaktcenter, både på tale og/eller video, blot med et klik på virksomhedens hjemmeside.
  • TDC’s nye mobilpartner, Huawei, lancerede i slutningen af 2013 en banebrydende løsning til telemedicin baseret på WebRTC med fuld integration til en teleoperatørs eksisterende infrastruktur. (Du kan se mere på Huaweis hjemmeside, http://pr.huawei.com/en/news/hw-324202-webrtc.htm )

I et senere indlæg på denne blog handler det om Cisco, der har Skyen og WebRTC som nøgleord for den fremadrettede udvikling af kontaktcenter-løsninger.


Hvis du har Googles Chrome-browser (og kender nogen, der også bruger Chrome) kan du selv prøve WebRTC i praksis, f.eks. på disse sider https://free.gotomeeting.com og/eller http://appear.in/ . Her kan du direkte fra din browser afvikle videomøder med op til 8 lokationer, inklusive dokumentdeling. Det er nemt og gratis 🙂

Google Play kan du se et lille udvalg af de nye, spændende løsninger, der er baseret på WebRTC, og som kan ses i Chrome. For tiden er min personlige favorit www.capiche.pro. Holdet bag Capiche har virkelig tænkt ud af boksen, og har gjort kreativt brug af WebRTC til at udvikle en virtuel, global, mobil, on-demand tolke-tjeneste. Den kan være praktisk at have ved hånden i et stadigt mere globaliseret verdensmarked!