Innovation: Kamp til stregen om talenterne

De globale It-firmaer er altid på jagt efter unge talenter – For tiden gøres der en ekstra indsats for at påvirke iværksætternes valg af platform i Skyen.

Den årlige konference for kvindelige It-iværksættere blev afholdt i San Francisco i weekenden.

Konferencen arrangeres af Y COMBINATOR, et privat uddannelsessted for talentfulde iværksættere inden for ny teknologi.

Kvinder er stadig i mindretal blandt iværksætterne, men billedet er under forandring.

Y COMBINATOR har medvirket til udviklingen af en stribe nye virksomheder, der er grundlagt af kvinder, og den årlige konference for kvindelige It-iværksættere er blevet et tilløbsstykke for kvinder med en plan.

Female Founders Conference 2015

Ser man på indholdet af de projekter, som unge kvinder står i spidsen for, så spænder det fra at bruge Skyen til at skaffe hjælp til syge børn i fattige lande og til at udvikle banebrydende forretningsløsninger baseret på kunstig intelligens.

Så der kan ikke spores nogen ”kvindelig tendens” i projekterne (selvom det måske ville falde nogle mænd vanskeligt at udvikle en guide i Skyen til mode-shopping).

Men fælles for både kvinders og mænds projekter er, at når det drejer sig om software og It-løsninger, så foregår tingene i Skyen.

I dag er det simpelthen svært at forestille sig et hold iværksættere, der satser på at udvikle et stykke software til distribution på en CD og til installation på en lokal server i en virksomhed.

Den slags It-teknologi, der installeres og holdes i drift i de enkelte virksomheder, udgør stadig langt den største del af omsætningen på It-markedet, men det er ikke længere en relevant platform for innovation.

Skyen er blevet omdrejningspunktet for praktisk talt al innovation inden for It-området, og hvis det er muligt at aflæse en tendens, der går på tværs af de projekter, der huses inden for Y COMBINATOR, så er det, at projekterne har fokus på, hvordan løsninger fra Skyen kan anvendes til at samarbejde om arbejdsopgaver på nye måder.

På aftagersiden er der masser af unge, innovative virksomheder, der står parate til at anvende løsningerne, og disse virksomheder findes ikke kun i San Francisco, New York, Chicago eller Seattle.

De findes også i Moskva, Mumbai, Shanghai, Paris, Berlin og i København, og tilsammen repræsenterer denne nye generation af innovative virksomheder en væsentlig andel af den samlede økonomiske vækst.

I London, der er verdens førende finanscentrum, beskæftiger den finansielle industri 350.000 personer. Men inden for de seneste få år er der skudt en hel underskov op af unge, innovative virksomheder, hvoraf de fleste har en eller anden relation til Skyen, og som nu tilsammen tæller 250.000 arbejdspladser.

Væksten i It-industrien er i dag næsten udelukkende båret af hele denne bevægelse mod Skyen, og når Amazon Web Services, AWS, har opnået en imponerende førerposition i markedet for infrastruktur og It-kraft i Skyen, så hænger det ikke mindst sammen med, at AWS i dag fremstår som det naturlige førstevalg blandt iværksætterne i Skyen.

Over for dette har Google og IBM i løbet af 2014 annonceret kontant støtte til iværksættere i form af sponseret adgang til ressourcer i henholdsvis Google Cloud Platform og IBM Softlayer .

Nu er Microsoft også kommet på banen med et tilbud i form af ressourcer på Microsoft Azure for 500.000 $, fri adgang til Office 365, direkte hotline til et dedikeret team af udviklere hos Microsoft, plus det løse.

Tilbuddet gælder for alle projekter, der er repræsenteret på de kommende hold hos Y COMBINATOR.

Med dette seneste tilbud fra Microsoft er de samlede bidrag fra de store operatører i Skyen til Y COMBINATOR–iværksættere nu oppe på omkring 1 million $ pr. projekt.

Pengene er bundet til at købe infrastruktur og platform i Skyen fra de respektive virksomheder, som på den måde håber at gøre de unge talenter interesserede i at bruge netop deres løsning, og derigennem bidrage til udviklingen af det hastigt voksende økosystem omkring hver af de store platforme i Skyen.

Opbakningen til iværksætterne er vigtig.

Ifølge Y COMBINATOR så udgør omkostningerne til infrastruktur og platform i Skyen den næststørste udgift efter lønninger for det typiske iværksætter-team.


Foto: Female Founders Conference 2015, San Fransisco

Henvisninger og baggrund: 23.02.2015

watsiteam
Teamet bag watsi.org, der fokuserer på at indsamle penge til sygdomsbehandling af patienter i fattige lande: Grace Garey, Jesse Cooke and Chase Adam – Foto: Lisa Wiseman