Microsoft: Kvinder i front for Revolutionen

De globale It-virksomheder står over for et krav om at tænke ud af boksen i et omfang, der giver begrebet “nytænkning” en helt ny dimension. Hos Microsoft står to kvinder helt i front for omstillingen.

I sidste uge begyndte forløberne for kvartalsregnskaberne fra de store, globale It-virksomheder at tikke ind.

Det gennemgående tema er, at løsninger fra Skyen viser en endnu større vækst end forventet.

Regnskaberne dokumenterer, at erhvervskunderne verden over nu har taget løsninger fra Skyen til sig som et bærende element i udviklingen af deres It-løsninger.

Sværvægtere i branchen som Oracle og Salesforce viser stor vækst på deres respektive virksomhedsløsninger fra Skyen inden for økonomistyring og kundeadministration.

Microsoft kan alene på grund af sin størrelse og som producent af Windows og Office ikke undgå at påkalde sig særlig opmærksomhed, og historien er den samme: massiv vækst i alt hvad der har med Skyen at gøre.

Microsoft har i det seneste år mere end fordoblet antallet af brugere på Microsoft Office 365, der er den moderne udgave af den traditionelle Office-pakke.

Office 365 kan siges at være et af omdrejningspunkterne for Microsofts omstilling til Skyen, og løsningen inkluderer en lang række tilknyttede funktioner som findeling og kommunikationsløsninger.

Microsofts datacenter fra Skyen, Microsoft Azure, har også i stor stil tiltrukket kunder blandt store og små virksomheder, til drift af alt fra web-servere, økonomisystemer og databaser.

Azure er omfattet af et ambitiøst udviklingsprogram, der medfører en løbende strøm af nye funktioner og løsninger, som kunderne har taget godt imod.

Hver uge kommer der 10.000 nye kunder på Azure, og vækstraten for resten af året er anslået til over 120 pct.

Microsoft har 32 Azure-datacentre fordelt over hele verden.

Tilsammen udgør centrene en sammenhængende global infrastruktur med millioner af brugere, og operationelt er centrene gearet til at modtage de mange tusinder af nye kunder, uge efter uge.

Både teknologisk og organisatorisk er Microsofts igangværende omstilling til Skyen i en klasse for sig selv, fordi Microsoft ikke alene skal vise kunderne vej til løsninger fra Skyen, men samtidig skal vise dem, hvordan de får deres eksisterende Microsoft-løsninger med sig over i Skyen.

Det er en omstilling af en skala, som få – hvis nogen – virksomheder hidtil har forsøgt sig med, men som Microsoft under den nye ledelse med Satya Nadella i spidsen ser ud til at være godt på vej til at gennemføre med succes.

hood1
Amy Hood, Chief Financial Officer

Ved siden af de helt elementære teknologiske og operationelle udfordringer, der knytter sig til den igangværende omstilling til Skyen, så står Microsoft over for at skulle gennemføre en finansiel og forretningsmæssig transformation, der går til benet af den eksisterende forretning, og som giver begrebet ”nytænkning” en helt ny dimension.

Det er en af verdens største, mest komplekse og mest indflydelsesrige virksomheder, der i forbindelse med overgangen til Skyen skal vendes på hovedet og som gerne skulle lande på benene.

Hele øvelsen sker i et hæsblæsende tempo, i en særdeles skarp konkurrence på markedet, og samtidig med forvaltningen af det ansvar, som det nu engang er, at være producent af en helt afgørende komponent i det operationelle grundlag for den samfundsmæssige dagligdag i store dele af verden.

johnson1
Peggy Johnson, Executive Vice President of Business Development

Hvad ville der ske, hvis hele omstillingen hos Microsoft røg af sporet, og virksomheden gik ned i flammer?

Millioner af virksomheder verden over ville hurtigt være særdeles ilde stedt fordi deres operationelle infrastruktur bygger på helt uundværlig Microsoft-teknologi.

Hidtil er Microsofts aktionærer så tilfredse med forløbet af den igangværende omstilling, at Microsoft-aktien er blevet budt op med næsten 50 pct. inden for de seneste år.

Der er grund til at håbe, at denne optimisme er velanbragt.

Foto: Microsoft har 32 Azure-datacentre rundt om i verden. Det viste er beliggende i San Antonio, Texas.