Forandring: Fem ting vi ved om verden

Skyen og mobile løsninger revolutionerer verden i et hidtil uset tempo. Her er fem skarpe iagttagelser af nogle hårde data sammenfattet af Philip Evans.

1) Antallet af transistorer på et integreret kredsløb fordobles hvert andet år. Kapaciteten på largermedier fordobles hver 13 måneder. Mængden af ​​data, der kan overføres gennem en optisk fiber, fordobles hver ni måneder.

2) Internetadgang via bredbånd i G20-landene er vokset fra 800 millioner forbindelser (heraf 50 % mobil) i 2010 til 2,7 milliarder forbindelser (hvoraf 80% mobil) i 2015. Antallet af mobiltelefoner i verden er nu lig med antallet af mennesker. Der er mellem 1 og 2 milliarder flere mennesker i verden, der har en mobiltelefon, end der har en bankkonto – eller et toilet. Salget af Smartphones nåede en milliard enheder i 2013 (op 66% i forhold til 2012). Smartphones er den hurtigst udbredte teknologi nogensinde.

3) Facebook har 1,3 milliarder aktive brugere. 64 % besøger webstedet dagligt (i 20 minutter i gennemsnit). 4,5 milliarder “likes” bliver uddelt dagligt. En halv milliard billeder bliver uploadet til internettet hvert år – plus hundrede timers video til YouTube hvert minut.

4) Antallet af IP-aktiverede sensorer vil overstige 50 milliarder i 2020. RFID-tags koster nu kun 5 cents [ca. 25 ører]. Skøn over væksten i det samlede antal sensorer i verden i perioden 2017 og 2025 varierer mellem 1 og 10 billioner [billion: en million millioner].

5) 90 % af alle data i verden er blevet genereret i de seneste to år. 99 % er nu digitaliseret, og over halvdelen IP-aktiveret, hvilket betyder, at indholdet teknisk set kan uploades og deles over internettet. Halvdelen af ​​verdens viden kan således potentielt samles i et enkelt dokument.


Citeret fra Philip Evans: ”From Deconstruction to Big Data: How Technology is Reshaping the Corporation”, Boston Consulting Group, 2015. Offentliggjort i “Reinventing the Company in the Digital Age”, Francisco González (Ed.) BBVA, OpenMind, 2015 (www.bbvaopenmind.com)