Bedrageri: Kunstige babyer i Skyen

Nye medborgere kan produceres på stribe som digitale væsner, der kan leve et digitalt liv med banklån, offentlige ydelser og livsforsikringer. Det kan være en indbringende forretning for deres ejere.

En af de mindst spektakulære blandt de mange konferencer, der hvert år afholdes i Las Vegas, går under navnet DEFCON.

Hvad denne konference mangler i glimmer, har den så til gengæld til overflod i form af skræmmende indhold.

DEFCON-navnet er hentet fra det amerikanske forsvar, der benytter betegnelsen til at angive niveauet for de væbnede styrkes kampberedskab (DEFense readiness CONdition).

Deltagerne i den årlige DEFCON i Las Vegas er en broget hærskare af lovlydige hackere, der samles til en vild tour de force gennem hacker-håndværkets seneste tips og tricks.

En af dette års DEFCON-workshops handlede om mulighederne for produktion af digitale babyer til brug for svindel og bedrag.

For deltagerne på netop denne konference er det er en gammel nyhed, at andre menneskers digitale identitet kan stjæles og misbruges til forskellige former for bedrageri eller afpresning.

En del af deltagerne er sandsynligvis også fortrolige med, hvordan man gennemfører identitets-tyveri.

DEFCON’erne er ”gode” hackere, der ser det som deres mission at afdække alle hullerne i den digitale infrastruktur, sådan at hullerne kan blive lukket, eller at man i det mindste ved, hvad man skal forsøge at beskytte sig imod.

På dette års DEFCON havde australieren, Chris Rock, en workshop, der handlede om, hvordan hele besværet med identitetstyveri kunne droppes til fordel for en smartere og mindre risikabel metode, nemlig, at producere sine egne digitale babyer, der kunne leve deres eget legitime liv i Skyen.

Under overskriften ”I Will Kill You” gennemgik Mr. Rock skridt for skidt, hvordan digitale babyer kan bringes til live, vokse op, tage banklån, modtage ydelser fra det offentlige og tegne livsforsikringer, for så på et passende tidspunkt at blive aflivet for at hæve præmierne.

Alternativt kan en digital baby sælges til en person, der har brug for en ny identitet, fordi personens ægte identitet er blevet slidt op.

Det interessante – og skræmmende – ved DEFCON er, at i dette selskab er det ikke nok at komme med en god historie om, hvad der måske ville kunne lade sig gøre, hvis og hvis.

Forudsætningen for at få taletid er, at du kan dokumentere din historie i rå, verificerbar kode.

En workshop på DEFCON er ikke et foredrag, men en fokuseret, praktisk øvelse i at gennemføre et præcist specificeret projekt, skridt for skridt.

De elementer, der af praktiske grunde ikke kan praktiseres, bliver dokumenteret med baggrund i et konkret gennemført forløb.

Mr. Rock sikrede sig en god portion opmærksomhed ved at vise, hvordan de administrative rutiner i USA og Australien (de to steder, hvor det var testet) gør det nærmest ufattelig nemt, at få registeret ”en nyfødt”, med CPR-nummer og det hele.

Hele registreringen kan gennemføres over nettet, og Mr. Rock demonstrerede hvordan enhver med få krumspring kan opnå registrering som ”læge”, der så kan underskrive en ”fødselsattest” online.

Herefter er der en række andre krumspring, der skal til for at holde ”babyen” i live, hvorefter den kan tage banklån (som man selv beholder) og tegne livsforsikring, som man hæver, når man selv tager livet af babyen.

Det sidste skridt er kritisk.

Det blev vist hvordan man – forholdsvis let – kan skaffe sig de nødvendige certificeringer for at underskrive en dødsattest, og – som et meget vigtigt punkt – hvor man kan finde vejledning i at udfylde dødsattesten med en passende dødsårsag, så sagen ikke risikerer at havne hos en retsmediciner.

14092015-02
DEFCON 23, Las Vegas, August 2015

Henvisninger og baggrund: 14.09.2015