23-02-2015

Innovation: Kamp til stregen om talenterne

Baggrund & henvisninger

Y Combinator har siden 2005 fungeret som et uddannelsessted for over 1.600 iværksættere, der repræsenterer mere end 800 nystartede virksomheder inden for et bredt felt af ny teknologi.

Virksomheder som AirBnB og Dropbox er nogle af de mere velkendte løsninger fra Skyen, der har været omkring Combinator i en tidlig fase af deres tilblivelse. De 800 projekter, der har været igennem Combinator siden 2005, er efterfølgende blevet til virksomheder, der i dag har en samlet markedsværdi på over 30 milliarder $.

I de seneste år har Y Combinator haft øget fokus på kvindelige iværksættere, og nogle af de omtalte projekter omfatter:

ClaraLabs der tilbyder en virtuel assistent til mødeplanlægning baseret på kunstig intelligens

shoptiques.com, der har etableret en webshop med et eksklusivt udvalg af modetøj fra nogle af de førende butikker i London, New York og Paris.

watsi.org, der fokuserer på at indsamle penge til at yde sygdomsbehandling til patienter i fattige lande.

De store operatører som Microsoft, Google, IBM og Amazon, der leverer It-kraft og tilhørende tjenester til It-drift i Skyen, kanaliserer en betydelig del af deres støtte til iværksættere igennem Y Combinator og andre lignende projekter.

Microsoft har først for nylig meldt sig med kontant støtte til iværksætterne, men til gengæld tilbyder Microsoft nu en betydeligt større pakke end konkurrenterne. Aftalen med Microsoft er omtalt her: $500k-of-azure-credit-for-yc-startups.

Tech City UK er et initiativ, der har fokus på at promovere iværksættere inden for It i UK, og som for nylig har offentliggjort den første samlede oversigt over, hvor meget It-iværksætterne bidrager til økonomisk vækst og jobskabelse overalt i Storbritannien, men særligt i London.

I slutningen af februar medvirkede Tech City UK til at arrangere konferencen, ”Pitch 10”, hvor 12 udvalgte iværksættere fik mulighed for at præsentere deres projekter ved et VIP-arrangement hos premierministeren i No. 10 Downing Street.

Rapporten om økonomisk vækst og It-iværksættere findes her: Tech Nation in Numbers